logo list doradjen
Prote Bakovića broj 4, 71000 Sarajevo
tel. 033 440 700 / 061 170 230

Restoran "Pod Lipom" koji se nalazi u samom srcu starog dijela grada Sarajeva, koji je ujedno i centar grada, Vam nudi originalnost i autentičnost bosanske tradicionalne kuhinje. Ponudu restorana izdvajaju razni specijaliteti tradicionalnih i internacionalnih jela, jela sa roštilja, predjela, salata, pita, poslastica itd.

SDC12008  

Historija restorana počine još 1950-ih godine... Od tada se renovirao mnogo puta, a konačni izgled je dobio renoviranjem 2004. godine. Tradicija restorana se nastavila do danas kada je pretvoren u veliki objekat sa 100-tak mjesta u zatvorenom dijelu i isto 60-tak u predivnoj bašti ispred i broji broji 15-tak uposlenih. Zahvaljujući svojoj prošlosti, gostoljubivosti domaćina i ljubaznosti zaposlenog osoblja uspijeva zadržati prestižan ugled među gostima. Pored tradicije i ljubaznosti osoblja, kuhinja restorana koja postavlja standarde i drugim restoranima, veliki broj gostiju među kojima i mnogobrojne VIP ličnosti samo su neki od razloga zbog kojih bi ova Vaša posjeta na internetu trebala da preraste i u nešto više.

slika2  

 

Atmosfera povjerljivosti, ušuškanosti i svečanog raspoloženja podržana je muzikom u pozadini uz koju možete da pričate, čak i veoma tiho, a da Vas osoba sa kojom ste izašli savršeno razume. Restoran "Pod Lipom" ima visoko razvijen stil interijera i eksterijera objekta koji je u službi ugodnog boravka gostiju. Unutar restorana je smještena fontana koja gostima gostima daje dodatnu opuštajuću atmosferu. Slijedeći tradiciju, unutrašnjost restorana ukrašena je na tradicionalan način.

Ukoliko ipak želite da sjedite na otvorenom, restoran "Pod Lipom" Vam pruža ogromnu baštu koja je okružena prekrasnim cvijećem.

    

Posjetite nas i uvjerite se u ukus i kvalitet naše hrane, koju pripremamo sa velikim zadovoljstvom samo za Vas. Osim kvalitetne i ukusno pripremljene hrane trudimo se da se svaki posjetitelj u našem restoranu osjeća opušteno i zadovoljno. Da u tome i uspijevamo pokazuje nam broj vijernih posjetitelja koji nam se uvijek rado vraćaju. Mi ćemo se potruditi da trenuci provedeni kod nas ostanu nezaboravni.